SemiFest lanceert digitaal interactief platform SemiFest Live

Vanaf 18 december gaat SemiFest Live vanaf de tiende verdieping van de A’DAM Toren in Amsterdam shows uitzenden. Het gaat om onder meer optredens, dj-sets online, interactieve kookworkshops en meet & greets.

Via www.semifest.live kan de bezoeker invloed uitoefenen op de uitzending en onderdeel worden van wat hij of zij ziet. “In tegenstelling tot Netflix, televisie, films en livestreams daagt SemiFest Live juist uit tot een verrassende wisselwerking en zorgt het daarmee voor verbinding in een tijd waarin mensen op zichzelf worden teruggeworpen”, aldus de organisatie.

De launch van SemiFest Live is op vrijdag 18 december om 18.00 uur en wordt gehost door presentatrice en documentairemaakster Nellie Benner. Die avond is er een kookworkshop van televisie-kok Hugo Kennis, een potje bingo en een meet & greet met Sara Dol – de grootste vrouwelijke TikTokster van Nederland (@officialsaarx, 2,6m), het allereerste digitale optreden van de band Chef’Special sinds corona met een akoestische show en een dj-set van Lucas & Steve. De avond wordt afgesloten met de beats van dj Sheila Hill.

Kijkers kunnen kans maken om live in de uitzending te komen voor een een-op-een met hun favoriete artiest en door mee te doen met ludieke acties kunnen deelnemers goede doelen, zoals organisaties voor dak- en thuislozen, ondersteunen. De uitzendingen van de openingsavond zijn allemaal gratis toegankelijk. Aanmelden kan vanaf 14 december om 12 uur via www.semifest.live

Van 23 december tot en met 2 januari staan er dagelijks van 18.00 tot 1.00 uur diverse live shows op het programma. De kosten voor een interactieve live show van circa een uur zijn €2,50. Voor een hele avond is dat €6,50.

SemiFest Live is een initiatief van ondernemer en entrepreneur Martijn van Rheenen, oprichter van investeringsmaatschappij Momentum Capital. Hij werkt hierbij samen met partner FabriQ Media Group, onder andere bekend van videoproducties zoals De Vrienden van Amstel LIVE! en Mysteryland. Van Rheenen: “Door corona zijn we gedwongen oplossingen te vinden voor het samenbrengen van mensen. Met two-way streaming haal je kijkers voortdurend in de uitzending. Daarmee zijn we een interactief alternatief voor bijvoorbeeld Netflix en andere streamingsdiensten. Ik vind het een uitstekend experiment om te kijken hoe we online dichter bij elkaar kunnen komen.”

Bron: Entertainment Business

Contact

De boekingen van OnlineOptredens.nl worden verzorgd door Agents After All, AAA2010 en Topbillin’

OnlineOptredens.nl
Gedempt Hamerkanaal 20-22
1021 KM AMSTERDAM
T + 31 (0)20 7600 312
info@onlineoptredens.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.