Hoe streamingplatforms zoals Online Optredens.nl de muziekbranche weer leven inblazen

Adformatie heeft een artikel geschreven over hoe streamingplatforms zoals OnlineOptredens.nl de muziekbranche weer leven inblazen.

“Een andere aanbieder is Onlineoptredens.nl. Dat Amsterdamse platform, uit de koker van Agents After All, AAA2010 en Topbillin’, biedt op maat gemaakte optredens aan voor online festivals, virtuele zakelijke bijeenkomsten, vrijdagmiddagborrels en familiefeesten. Op de website staan onder andere Di-rect, Trijntje Oosterhuis, Typhoon en Paul de Munnik. Fans van Di-rect konden de online show al vanaf 1 euro bijwonen. Natuurlijk komt dan direct de vraag naar boven of artiesten daar dan nog wel iets aan verdienen. Maar volgens de organisator brengt de verkoop van merchandise ook nog wel wat in het laatje.

Het platform ging half maart live, net na de eerste persconferentie van premier Rutte. Dagelijks worden er verschillende optredens georganiseerd, ook voor online bedrijfsevenementen en privé-feestjes die momenteel in de fysieke wereld niet kunnen plaatsvinden. ‘We zijn sociale wezens en als we dat niet fysiek kunnen doen om begrijpelijke redenen, zoeken we elkaar digitaal op, in Zoom-meetings, YouTube-events of via een bedrijfsnetwerk. Zo zien we initiatieven zoals vrijdagmiddagborrels bij grote organisaties die worden afgesloten met een live-optreden van Trijntje Oosterhuis of Douwe Bob. Ook staat er een online ‘Sweet 16’ feest geboekt voor een groep vriendinnen dat wordt afgetrapt door een privé optreden van Bizzey’, legt de woordvoerder uit.

Deze week lanceerde het platform samen met Buma Music Academy de ‘End of Exams Party’, een online eindexamenfeest, met optredens van Bizzey, Josylvio, Willie Wartaal en The Partysquad. Het event wordt aangeboden aan de leerlingen van meer dan 600 scholen.”

Meer informatie over OnlineOptredens.nl lees je in het artikel op de site van Adformatie.

Contact

De boekingen van OnlineOptredens.nl worden verzorgd door Agents After All, AAA2010 en Topbillin’

OnlineOptredens.nl
Gedempt Hamerkanaal 20-22
1021 KM AMSTERDAM
T + 31 (0)20 7600 312
info@onlineoptredens.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.