DI-RECT en Residentie Orkest geven samen een livestream concert

DI-RECT geeft op zaterdag 1 mei aanstaande samen met Residentie Orkest Den Haag een livestream concert vanuit het AFAS Circustheater in Scheveningen. De band en het orkest spelen veel songs van het nieuwe DI-RECT album ‘Wild Hearts’ en stukken uit het DI-RECT repertoire van de afgelopen 10 jaar.

Kaarten voor de livestream zijn in de verkoop gegaan via het ‘pay what you like’ principe via www.di-rect.com

“Het spelen met een groot orkest is een droom die uitkomt. Dit stond al lange tijd op onze bucketlist en in het Residentie Orkest hebben we een partij gevonden met wie we deze droom kunnen verwezenlijken. Voor de arrangementen slaan we opnieuw de handen ineen met arrangeur Tom Trapp, met wie we in het verleden al eerder toffe dingen hebben gemaakt. Dit gaat heel spectaculair worden.” aldus DI-RECT.

Arrangeur Tom Trapp over de samenwerking.
“In het verleden heb ik al met DI-RECT gewerkt voor “De Duif sessies”, dat was voor kwartet en blazerssectie en nu dus voor een heel orkest. De muziek van de band is heel dynamisch & gelaagd en leent zich daardoor heel goed voor orkestrale arrangementen, dit gaat een muzikaal spektakel worden. Bij de eerste repetities zag ik alleen maar lachende gezichten in het orkest, dat is een goed teken. Iedereen heeft hier heel veel zin in.”

Het concert met het Residentie Orkest is het zevende concert in de reeks livestreamconcerten die de band organiseert. Tot nu toe kochten meer dan 50.000 mensen een kaartje voor de livestreamconcerten van DI-RECT in Den Haag.

DI-RECT scoorde afgelopen jaar hun grootste hit ooit met ‘Soldier On’. Op dit moment is de nieuwe single ‘Wild Hearts’ veelvuldig op de radio te horen van het gelijknamige album. Op 22 en 23 oktober 2021 staat de Haagse band in Rotterdam Ahoy.

Het Residentie Orkest bewijst dat symfonische muziek ook in de 21ste eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis kan zijn. Het orkest wil zo veel mogelijk mensen in contact brengen met bijzondere muziek en hen laten genieten, verrassen en inspireren. Het Residentie Orkest behoort tot de grote, gerenommeerde symfonieorkesten van Nederland, is gevestigd in Den Haag en is ook regelmatig te horen op andere grote podia in binnen- en buitenland.

DI-RECT en Residentie Orkest
Live vanuit AFAS Circustheater Den Haag
Livestream te bekijken via www.di-rect.com
Zaterdag 1 mei 2021

Tickets
Kaarten zijn vanaf nu middels het ‘pay what you like’ principe verkrijgbaar via www.di-rect.com. Het is ook mogelijk om bij het ticket het nieuwe album op CD/LP/Limited Edition te bestellen en er zijn wijn- en bierpakketten van lokale ondernemers en speciale merchandise verkrijgbaar.

Contact

De boekingen van OnlineOptredens.nl worden verzorgd door Agents After All, AAA2010 en Topbillin’

OnlineOptredens.nl
Gedempt Hamerkanaal 20-22
1021 KM AMSTERDAM
T + 31 (0)20 7600 312
info@onlineoptredens.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.